genopladelige batterier normale batterier

Genopladelige batterier vs normale batterier

Batterier er naturligvis en vigtig ting i vores liv. Det er de for de er jo med til, at give energi til så mange af de ting som vi bruger dagligt. Det er næsten svært at forestille sig en verden uden batterier. Hvis vi ikke havde dem skulle alting bogstavelig talt være slået til en elektrisk forbindelse. Dette gælder alt fra din mobiltelefon, til din fjernbetjening til din elcykel, bil og endda fly. Men i denne artikel vil jeg ikke snakke om store batterier som bruges til forskellige diverse ting. Nej vi snakker om helt simple batterier som du sikkert kender alt for godt. Men hvilke skal man egentlig bruge? Skal du bruge de normale batterier, eller de smarte genopladelige batterier som er ved at blive rimelig populære? Kan det virkelig være, at genopladelige batterier er så gode, at man skal bruge dem hele tiden? Eller er normale batterier nogle gange bedre?

genopladelige batterier normale batterier

Hvordan situationen hænger sammen

Det er faktisk ikke helt så simpelt med disse slags batterier, at man bare kan sige ”denne her slags er bedre i alle tilfælde”. Men vi kan alligevel få nogle fordele og ulemper slået fast, og så kan vi undersøge om ikke der er noget om snakken. Fordelene ved normale batterier er, at de ikke er så dyre, de holder som regel rimelig længe og så kan man finde dem mange steder. Fordelene ved genopladelige batterier er naturligvis, at man kan bruge dem flere gange. Dette menes at være både godt for at spare penge, og så vil det endda også spare miljøet, for så kommer der færre batterier i rotation og de vil jo så ikke skade miljøet (batterier kan jo være rimelig farlige for miljøet, derfor skal du også sørge for, at skaffe dig af med dem på en ordentlig måde).

Så man skulle vel tro, at genopladelige batterier vinder, ikke? Men det er faktisk ikke helt sandt. Undersøgelser viser rent faktisk, at det i visse tilfælde kan være bedre at bruge normale batterier. For genopladelige batterier kan være rimelig dyre, og det er faktisk ikke alle produkter som virkelig har brug for dem. Et eksempel på dette kan være ting som ure, røgdetektorer, radioer og lignende. Disse ting tager ikke så meget energi fra batteriet og derfor kan det egentlig bedre betale sig at bruge dem, for mange oplever at batterierne rent faktisk holder flere år i disse genstande. Så lige der vil du spare penge på at bruge normale.