strøm

Stabil strømkilde med et CEE stik

Har du nogensinde undret dig over, hvordan du tilfører stabil strøm i større mængder til fx en byggeplads? Det havde jeg heller ikke før i sidste uge, men det er faktisk yderst nemt! Med et CEE stik enten til 230V eller 400V kan du faktisk give adgang til en god og stabil strømkilde. Et CEE stik er hyppigst anvendt i industrien, da stærkstrømsarbejde skal udføres af an autoriseret installatør, hvorimod en privatperson kun må udføre ændringer på udstyr med 230V eller under.

Privatbrug af CEE stik

Er du fra den typiske familie Danmark, så er du sikkert stødt på et CEE stik, adapter eller forlænger kabel i din levetid. Du finder nemlig disse stikkontakter i campingområder, hvor der er en overflod af campingvogne og autocampere. CEE stikket hjælper med at skabe en sikker, god og stabil førelse af strøm til dine større apparater. Alle stik der sælges skal overholde en række EU-bestemte normer og krav, som er med til at sikrer dig, at du ikke kommer til skade. CEE stikkene med 230V er kendetegnet ved deres blå dæk låg, og ses mest almindeligt med effekt-størrelsen 16A. Trods de strenge krav, så er det ikke besværligt at have med at gøre, da du let kan montere en stikkontakt selv som privatperson.

cee stik 230v

CEE stik til industrielt brug

Normalvis er det fagmænd, som er bekendte med et CEE materiel uanset, om der er tale om et stik, stikkontakt, adapter eller forlængerkabel. På byggepladser er det nemlig hverdagskost, hvor der skal bruges spændinger på helt op til 400V. Modsat det blå CEE stik med spændinger på op til 230V, så er 400V udgaven let genkendelig ved dets røde låg. Den industrielle udgave har også et større udvalg af effektstørrelser på bl.a. 16A, 32A, 63A og 125A. De samme EU-bestemte normer og krav gør sig selvfølgelig også gældende i dette tilfælde, og det er kun autoriserede elektrikere der må montere, servicere eller reparere udstyr på op til 400V.

cee stik 400v

Bedste udvalg til den autoriserede installatør

Der findes mange forhandlere af CEE stikkontakter, forlængerkabler og adaptere uanset, om du skal anvende det privat eller til industrielt brug. Grundet de strenge krav fra EU så behøver du ikke nødvendigvis at være nervøs for kvaliteten af de enkelte materielle. Pris er en væsentlig faktor, og derfor kan du med fordel som fagmand eller installatør købe fra en leverandør. Cabicon der er blandt Danmarks førende leverandør af el tekniske produkter til virksomheder sælger nemlig også CEE stik. Når du køber ind i større mængder, så har du mulighed for opnå mængderabat og på den måde spare en masse penge. Blandt deres udvalg finder du på CEE materiel i form af stikprop, vægstik og mellemled. Er du tvivl om, hvilke slags produkter du skal bruge, så har de også altid en fantastisk service med kompetente eksperter der kan rådgive dig.